Opětovná radost na naší škole

25.08.2021 11:01

Ve středu 18.8.2021 převzalo Nejvyšší ocenění za pedagogickou práci – Medaili MŠMT –z rukou ministra školství, mládeže a tělovýchovy Roberta Plagy 57 laureátů a laureátek. Ve Valdštejnské zahradě Senátu ČR bylo Medailí 1. stupně oceněno 28 mimořádných osobnosti působících dlouhodobě v oblasti školství, výchovy, uměleckého vzdělávání a práci s mládeží, Medailí 2. stupně pak 29 oceněných. Všichni ocenění byli přitom nominováni už v roce 2020, kvůli pandemii ale musel být slavnostní ceremoniál o rok odložen.

Mezi oceněnými byla i pedagožka Základní školy, Ostrava-Mariánské Hory, Karasova 6, příspěvková organizace paní PhDr. Mgr. Danuše Sztablová, Ph.D., která obdržela Medaili 1.stupně za dlouhodobou vynikající pedagogickou činnost.

Do roku 2018 se věnovala přípravě budoucích učitelů se zaměřením na výtvarnou výchovu. Podílela se na mnoha projektech a je autorkou odborných publikací na téma Estetické výchovy a vzdělávání. Dnes se věnuje především žákům se speciálními vzdělávacími potřebami. V každodenní činnosti se žáky implementuje své teoretické poznatky. Svým přístupem, empatií a energií je pro ostatní pedagogy velkým vzorem.

Blahopřejeme!